Zdravá strava jídelníček podporuje. Není důležité, co jíme jedenkráte za měsíc, ale je důležité, co jíme každý den, protože každý den bereme do úst stravu, která by měla náš organismus nejen zasytit, ale také nabudit a dodat mu energii.
Je až s podivem, že stále většina lidí nechápe velmi – až zásadní – trojkombinaci, kterou bychom měli s každým jídlem konzumovat, a to bílkoviny, sacharidy a zdravé tuky.
Lidé, kteří chtějí zhubnout a nedaří se jim to, můžeme s klidem rozdělit – a to jsme z praxe již odpozorovali – na dvě skupiny.
Jedna skupina přes den vůbec nejí a dojídá se až večer, když dojdou domů z práce, samozřejmě mají hlad a lednička se stává jejich večerním kamarádem. A k tomu si ještě řeknou – vždyť jsem celý den nic nejedl (a), tak se večer můžu přece najíst, nic tím nezkazím. Sním jen tolik, kolik bych za celý den snědl (a). jenže už jim bohužel nedochází, že když jídlo by skutečně jedli „přes den“, pak jsou zpravidla neustále v pohybu a organismus má stále dostatek času jídlo strávit, když mezi denními stravovacími dávkami necháváte minimálně volné tři hodiny. Žaludek a naše ústrojí tak v pohodě vše zvládne rozmělnit a donést živiny do všech patřičných míst v těle.
A pak je druhá skupina lidí, kteří chtějí hubnout a skutečně přes den jedí, ale nedaří se jim kilogramy shazovat. Nevědí totiž a nezjistili si, CO vlastně by měli jíst. Jestliže strava nemá všechny atributy zdravého jídelníčku a neobsahuje nutričně bohaté potraviny ve správné kombinaci, tělo strádá. A i když jedí, tristně mohou být i podvyživení, a to proto, že nedbají na správnou skladbu potravin.
Proto, když si nevíte rady, dejte na rady profesionálů a alespoň pro začátek si dopřejte hotová krabičková jídla, ale jen od ověřené firmy, která pracuje s kalorickými tabulkami, výživovými poradci a nutričními specialisty. Naučte se jít pravidelně a podle vzoru, za nějaký čas už to třeba zvládnete sami.